Menu
Alle Belgische operatoren
Herlaadcode direct per email ontvangen
Betrouwbaar en veilig online betalen
02-10-18 - 

5 scary games die je moet spelen met Halloween

Amnesia Machine for Pigs

5 scary games die je moet spelen met Halloween


Het is weer tijd voor de engste dag van het jaar: Halloween. De enige dag dat je elkaar eens goed bang mag maken. Op andere dagen mag het natuurlijk ook, maar met Halloween is het extra plezant. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar vijf games die je de stuipen op het lijf jagen. Houd je goed vast, want dit zijn scary games!

Until Dawn

PS4

Until Dawn is de perfecte Halloween-game voor iedereen die houdt van een typische teen-slasher ervaring, hoe verschrikkelijk het ook klinkt om daarbij te horen. Een paar hitsige tieners besluiten om naar een verlaten huisje te gaan in de bergen. Klinkt als een geweldig goed idee, of niet? Nee, niet echt. Al snel belandt de groep in een old school horrorfilm waarbij de tieners op gruwelijke manieren dood gaan als jij als speler ze niet kan redden. Iedereen die van jumpscares houdt, zit met Until Dawn helemaal gebakken. Ik ben nog steeds niet helemaal hersteld van een schrikmoment. Wil je weten welk? De game is beschikbaar voor de PlayStation 4 en de prijs ligt rond 29,99.

Amnesia: a Machine for Pigs

PS4, Xbox One, PC, Mac

Fans van horror-games hadden vast wel een Amnesia-game in deze lijst verwacht. Wij hebben gekozen om een van de nieuwere games, A Machine for Pigs mee te nemen in onze lijst. Amnesia-games staan bekend om de spanning die steeds groter wordt. De spanning wordt opgebouwd door alle hints en enge momenten, maar niet meteen door de monsters (doodenge menselijke varkens). Geloof ons, de mensvarkens, of varkenmensen zijn angstaanjagend, maar je komt ze nauwelijks tegen. Maar wanneer dit gebeurt, ren je weg en schreeuw je de longen uit je lijf. Een van de beste Amnesia games tot nu toe. Je kan de game al kopen voor 19,99 in de Steam Store. Eerst een Steam kaart kopen?Resident Evil games

o.a. PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch, Nintendo 3DS

De franchise die bekend staat voor het uitvinden van de moderne horror game is zeker Resident Evil. Alle games zijn aan te raden voor een donkere game-avond. Resident Evil 3 is bijvoorbeeld een van de eerste (goede) horror shooters. Deze games hebben een plekje in onze top 5 verdiend omdat het simpelweg vreselijk spannend is wanneer hordes vijanden (gemaskerde mannen met kettingzagen) op je af komen rennen. De situatie lijkt alsmaar hopeloos. Telkens sta je met je rug tegen de muur en moet je personage zich er maar uit zien te vechten. Iconische games die je voor weinig geld (met een online game card bijvoorbeeld) kan kopen. Ook leuk feitje is dat een Resident Evil 2 Remake in de maak is. Halloween lijkt ons een perfect moment om de originele Resident Evil games te spelen.Dead Space

PS3, Xbox 360, PC

Nog zo een franchise die ons koude horror hartje sneller doet kloppen. Toen de eerste Dead Space uitkwam wisten we simpelweg niet wat ons allemaal te wachten stond. Je bent helemaal alleen op een schip dat geteisterd wordt door allerlei buitenaardse monsters. Je probeert het schip te maken en te onderzoeken wat er allemaal aan de hand is, met weinig meer dan een klein lichtje om je daarbij te helpen. Het blijkt dat de hele bemanning op gruwelijke wijze is afgeslacht. Succes ermee! Voor iedereen die zijn angst “alleen in de ruimte” even wil uitspelen - grijp je kans. De Dead Space games zijn beschikbaar voor Xbox, PlayStation en PC.

Outlast

PS4, Xbox One, PC, Mac

Grote kans dat je al eens van deze game hebt gehoord. Outlast komt ongetwijfeld in meer lijstjes voor die gaan over de engste games ooit. De setting is er echt weer zo een van: waarom zou je daar ooit naartoe gaan? In Outlast ga je een oud en verlaten gekkenhuis bezoeken dat op vreemde wijze allerlei tekenen van leven vertoont. Dat klinkt echt als iets wat je in je eentje moet gaan onderzoeken, toch? Gebruik je ‘night vision’ gadget en tuur een donker gebied in, totdat je plotseling iets ziet bewegen. Iets wat daar niet hoort te zijn. Het doet net iets teveel denken aan echte beangstigende situaties. Verstop je dus maar snel onder een tafel of durf je Outlast aan? Voor de echte durfals: je kan alle Outlast-games kopen in een bundel pakket voor Xbox, PS4 en PC voor rond de 30 euro of minder.


Als je een Game Card nodigt hebt om een van deze horror games te spelen, dan kan je bij ons er makkelijk en snel eentje aanschaffen.
Koop nu een Game Card


Terug naar het overzicht